Bra att veta och att Tänka på

På ön
Man tar sig till ön via egen båt eller stiftelsens klubbåt. Klockaruddsholmen erbjuder totalt 24 sängplatser på ön fördelade på sex stugor med 2­–4 bäddar per stuga. Sängkläder och handduk tar man med sig själv, likaså färskvatten till dryck och matlagning. Utöver sovstugor finns två förrådsbyggnader, utedass, bastu med tillhörande utedusch. Läs mer om stugorna

Vem får hyra?
Klockaruddsholmen är främst ämnad för frivillig försvarsverksamhet samt föreningar och organisationer med koppling till sjöliv och/eller ungdomsverksamhet. Hela ön är bokningsbar för större sammankomster. Som sjövärnskårist är man välkommen med bokningsförfrågan för enskilda stugor.

Mässen
Det finns en större mässbyggnad med kök och ett större samlingsrum med både matplatser och en vardagsrumsdel. Mässen kan ta upp till 30 sittande matgäster samtidigt. För alternativa dukningar eller ytterligare matplatser finns ytterligare bord och stolar i förrådet Alabama. Köket i mässen är fullt utrustat kök för självhushåll med kyl, frys, spis/ugn, kaffebryggare och mikrovågsugn. Det motsvarar storlek av ett normalt hemmahushåll, dock finns avseende porslin och matlagningskärl, serveringskärl osv betydligt större volymer och storlekar än i ett vanligt hushåll. Köket i mässen har sjövattenpump för diskvatten. (Färskvatten finns att hämta i Stavsnäs Som,marhamn eller Bullandö marina om man inte redan har med sig själv.)

Uteliv på ön
På ön finns också tre anlagda grillplatser, Det är endast tillåtet att grilla vid dessa platser pga av brandrisk. Det är marschall och fackelförbud på ön pga av brandrisken. Till ön hör fiskevatten med goda möjligheter till fångst av abborre och gädda. Stiftelsen har en båt med utombordare samt några roddbåtar som är till för hyresgästerna.

VIKTIGT: Eget ansvar för städning
Stugan har självhushåll och hyresgäster städar själv efter sin vistelse på ön. Specifikation av vilken städning som skall göras finns i förrådsbyggnaden Alabama, där avlämnande hyresgäster också signerar innan avfärd att städning enligt bokningsvillkoren är utförd.

I närområdet
Mataffär finns i form av ICA-butik o Stavsnäs ca 800 m från sommarhamn. ICA-butiken är även ombud för Systembolaget och Posten. I sommarhamn finns Hembageriet på Allévägen. Restaurang, matbutik och bensinstation finns i Bullandö Marina. Det finns också restaurang

Vägbeskrivning till Klockaruddsholmen
Buss 433 eller 434 från Slussen till Djuröbron. Bil via väg 222 mot Gustavsberg och sedan svänger man precis före Djuröbron av mot Stavsnäs. Kör höger ner mot Stavsnäs Sommarhamn. Det finns parkeringsmöjligheter nere i hamnen samt vid Hembageriet. Notera att ingen av dessa parkeringsplatser är för att stå över natten. Då behöver man parkera vid långtidsparkeringen intill macken Ingo vid Djuröbron. Information om båten för att ta sig ut till ön ges i samband med bokning.